4 Temmuz 2019 Perşembe

KEYPAD SAHAYA İNDİ

Endüstriyel Bilişim Teknoloji Danışmanlık Sanayi Ticaret A.Ş. (ENFOTEK) yeni ürünü KeyPad’in ilk kurulumunu gerçekleştirdi. Endüstriyel makine, Denizli'de faaliyet gösteren Veritas Tekstil firmasına kuruldu. Kurulumda ENFOTEK ve Veritas Tekstil’den birçok yönetici yer aldı. Ön test kurulum olarak 2 makineyle başlayan süreç, 10 makinenin kurulumu ile tamamlanacak. 10 inçlik dokunmatik ekran ile kullanım kolaylığı sağlayan KeyPad’in dahili wifi, hız ayarı, star-stop düğmesi, RFİD okuyucu, yazıcı bağlantısı, encoder bağlantısı, tartı bağlantısı ve ağ bağlantı girişi gibi birçok pratik özelliği bulunuyor.


GELECEK PARLAK GÖZÜKÜYOR

ENFOTEK yazılımlarının garantisi ile donanım almanın firmalara güven verdiğini belirten ENFOTEK Genel Müdürü Tuğrul Tamtürk, “KeyPad henüz yeni bir makine olmasına rağmen kullanıcılardan tam not alıyor” dedi. KeyPad’in otomasyon çalışmaları kapsamında ENFOTEK için de bir ilki temsil ettiğini belirten Tamtürk, “KeyPad’in geleceği de parlak” diye belirtti. ENFOTEK’in otomasyon sistemlerine ağırlık vererek Endüstri 4.0’a geçiş aşamasında öncü firmalardan olacağını vurgulayan Tamtürk, “Donanımsal anlamda dijital sistemlere yönlenerek, kullanımı kolay ve işlevselliği yüksek cihazların üretimine odaklanmış durumdayız” ifadelerini kullandı.


ANCAK MUTLU İNSANLAR ÜRETEBİLİR

Makineler ile birlikte yönetimin, insan aklının da aynı gelişimi göstermesi gerektiğini belirten Tamtürk şöyle konuştu: “Firmalar sadece yazılımı geliştirerek ya da buna sahip olarak her şeyi çözebileceklerini düşünmemeli. Kaynak, yani insana da önem vermeli. Firmalar aktif liderlik ve takım yönetimine, etkileşimli ve sağlıklı bir iletişime, kaynakların verimli kullanımına da önem vermeli. Biz ENFOTEK olarak firma içinde bu koşulların sağlanmadığı yerde başarı geleceğine inanmıyoruz. Kaliteli ve çağa uygun ürünleri ancak mutlu insanlar üretebilir.”


HATA PAYI AZALIYOR

Öte yandan KeyPad’lerin kurulumunun yapıldığı Veritas Tekstil firmasından Proje Yöneticisi Mehmet Erbay da, “KeyPad’i kumaşlarımızın daha hızlı ve hatasız biçimde kalite kontrolünü gerçekleştirmek için tercih ettik. KeyPad’ler ile daha nitelikli işler üretip, çalışan hatasının ortadan kalktığı bir sürece geçtik” dedi.