29 Nisan 2019 Pazartesi

AKYOL: EDS İLE BİLGİYE ÇOK HIZLI ULAŞIYORUZ

Teneks Tekstil'in EDS Proje Lideri Merih Akyol, Enfotek'in sorularını yanıtladı. ''EDS ile birlikte bilgi akışının çok hızlı bir noktaya geldi'' diyen Akyol'un açıklamaları şöyle:

Ne kadar süredir konfeksiyon alanında faaliyet gösteriyorsunuz?

1991'den beri faaliyetteyiz. Teneks şirketi olarak olarak 1996'dan beri çalışmaktayız. Penye Tekstil Ürünleri konfeksyon/imalat ve İhracatı yapıyoruz. USA, Almanya, Fransa müşterileri ile çalışıyoruz. Türkiyede kaliteye ve zamanlamaya önem veren ayrıcalıklı müşterilerin ihtiyaçlarına göre üretim yapmaktayız.

Firmadaki pozisyonunuz, bilgi akış sürecinin hangi aşamasında görev almaktasınız?

Müşteri temsilcisi, IT Sorumlusu görevlerini yürütüyorum. Enfotek EDS Ent firmamızda kurulmaya başladığında EDS Proje Liderliği görevini de üstlendim.

Kaç yıldır bilgi yönetim yazılımı kullanıyorsunuz? Daha önce başka bir yönetim yazılım sistemi kullandınız mı?

Uzun yıllar kendi Excel tablolarımızla iş takibimizi yürüttük. Bir ara Ya-Ge yazılımını denedik. Ancak iş akışımıza uymaması ve isteklerimize yeterince cevap vermemesi yüzünden devam etmedi. O denemeden sonra paket yazılımlarla bilgi yönetimi yapılamayacağını anladık ve zamana mal olsa da excel destekli takibe devam ettik.

EDS-Ent sistemi ile nasıl tanıştınız? Karar sürecinde neler etkili oldu?

Başlangıçta önyargılı idik. Enfotek EDS-Ent'in diğer paket programlarından farklı olmadığını düşünmüştük. Ancak tanışmamızın ardından Enfotek ekibinin sundukları çözümlerden ve sektörel uzmanlıklarından etkilendik. Bizzat bizler gibi tekstil yönetim kademelerinde bulunmaları ve bizler ile aynı lisanı konuşmaları iletişimimizi kolaylaştırdı. Yine de çabuk karar vermedik. Uzun toplantılar ile Enfotek EDS-Ent sistemini ayrıntılı olarak inceledik. Söze bakmadık, bütün teknik kadromuz ile uzun saatler boyunca iş akışımıza uygunluğunu irdeledik.

Ne kadar süredir EDS-Ent sistemini kullanıyorsunuz?

Daha bir yıl olmadı.

EDS-Ent sistemine yatırım yaparken ihtiyaçlarınız ve sistemden beklentileriniz nelerdi?

Enfotek EDS-Ent kullanmadan önce,  excel tabloları ile iş takibi yaptığımızı belirtmiştim. Bilgi entegrasyonumuz yoktu, veri girişlerini kontrol edemiyorduk, brieysel hataya çok açıktı. Ayrıca el ile veri girişi çok zaman alıyordu. Enfotek EDS-Ent sistemine yatırım yaparken beklentimiz, şu anda yürüyen bütün takip ve raporlama şeklinin tamamını karşılaması, daha sağlam, verimli ve hızlı çalışma imkanı tanıması idi.

EDS-Ent ile bu hedeflerinizin ne kadarı karşılandı?

Ürün bilgileri, sipariş yönetimi, numune yönetimi, MRP, satınalma, depo, üretim takip kısımları devreye girdi. Hedeflenen komple entegrasyon'a ulaşmak üzereyiz. EDS-Ent devreye girdikçe, tekrarlı veri girişleri ortadan kalktı, raporlamalarımız kolaylaştı, iş yönetimimiz daha kolay hale geldi.

Enfotek hizmetleri konusunda değerlendirme yapar mısınız?

Enfotek çalışanları son derece sabırlı, hızlı ve konularına hakimler. İsteklerimize her zaman cevap alıyoruz. Uzun yıllar bu tarz bir hizmetin olamayacağı inancı ile kendi başımıza çözümler aramıştık. Ancak Enfotek projeye bütünsel yaklaşıyor. İş-ortağımız gibiler, teknik her konuda tartışıp, fikir alışverişinde bulunabiliyoruz.

Faaliyet alanınızdaki diğer firmalara Enfotek EDS-Ent'i tercih etmesi için beş neden sayabilir misiniz?

Enfotek EDS-Ent sistemi çok esnek. Proje başında bazı özellikleri bizim için tekrar revize edildi, hala da isteklerimize göre proje değişiklikleri yapılıyor. Aksi taktirde bütün bir sistem geçişi sağlayamazdık. Enfotek ekibi anında destek veriyor, telefonla bilgi alabildiğimiz gibi, internet üzerinden doğrudan merkezi bilgisayarımıza bağlanıp, program güncellemeleri yapıyor, rapor hazırlayabiliyorlar. Her zaman yanımızda çalışıyorlar gibi hissediyoruz. Enfotek EDS-Ent, veri güvenliği açısından ihtiyaçlarımıza karşılık veriyor. Tek bir sistemden hem doğru bilgi alıyoruz, hem de sadece ilgili kişiler bu bilgilere erişebiliyor. Enfotek EDS-Ent ile kesintisiz bir şekilde çalışıyoruz. Veri miktarımız arttığı halde çökme vs. gibi sorunlar yaşamıyoruz. Enfotek EDS-Ent kullanm kolaylıkları ile bilgiye çok hızlı erişmemizi sağlıyor.

Gelecekte Enfotek ürünleri ile ilgili planlarınız nelerdir?

Enfotek EDS-Ent Suite versiyonuna geçip Muhasebe, İnsan Kaynakları ve İhracat da dahil bütün bilgi yönetimimizi tek bir sistem altında entegre etmek istiyoruz.