15 Ekim 2019 Salı

ENFOTEK VE EGE’DEN İŞBİRLİĞİ

Enfotek A.Ş., ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) Çözümleri ve Uygulamaları’nın profesyonel kullanımı ve yaygınlaşması için çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Bu doğrultuda ilk çalışmasını Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile yapan Enfotek, ikinci çıkarmasını da Ege Üniversitesi’ne yaptı. Toplantıda Prof. E.Perrin Akçakoca Kumbasar, Prof.  Mücella Güner, Tekstil Mühendisleri Odasının Merkez Genel Sekreteri Ahmet Dinçer ve İzmir Şube Sekreteri Aydan Tör ile Enfotek Genel Müdürü Tuğrul Tamtürk yer aldı. Yapılan toplantılar sonucunda tıpkı PAÜ’de olduğu gibi, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Fakültesi son sınıf öğrencilerine bir dizi kurslar verilecek.

TMO’DAN TAM DESTEK

Ayrıca Ege Üniversitesi, öğrencilerin iş yaşantılarında onlara büyük kolaylık sağlayacak olan ERP Çözümleri ve Uygulamaları adında bir dersi de ‘seçmeli ders’ statüsünde müfredata ekleyecek. Yapılan toplantı sonrasında açıklamada bulunan öğretim üyeleri, öğrencilere EDS öğretilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken, Tekstil Mühendisleri Odası (TMO) İzmir Şubesi yetkilileri de TMO olarak her türlü desteğe hazır olduklarının bilgisini verdi.

HEYECAN VERİCİ

Türkiye’nin en köklü eğitim yuvalarından biri ile çalışmaktan son derece mutluluk duyacaklarını belirten Enfotek Genel Müdürü Tuğrul Tamtürk, “İlk çalışmalarımızı Pamukkale Üniversitesi ile yapmıştık. Şimdi de İzmirli bir firma olarak, İzmir’in güzel üniversitesi Ege Üniversitesi ile anlaşmaktan mutluluk duyuyoruz. İzmir’in incisi çağa ayak uydurarak, yazılımın geleceği için ülkemiz adına büyük bir adım daha atıyor’’ dedi. “Yüzde yüz yerli ve milli olan yazılımlarımızı buradaki gençlere anlatma imkanı bulmak bizler için çok heyecan veriyor” diyen Tamtürk şöyle konuştu: “Öğrencilerin mesleki hayatlarında başarı sağlaması için çağın ihtiyaçlarından biri olan ERP’yi henüz çalışma hayatına atılmadan, üniversitede öğrenecek olmaları, onlar için büyük bir avantaj olacak. Kurslar için ön çalışmalar başladı. Hayırlı olsun” dedi.