24 Ekim 2019 Perşembe

SIRADA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ VAR

Enfotek A.Ş., ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) Çözümleri ve Uygulamaları’nın profesyonel kullanımı ve yaygınlaşması için üniversiteler ile işbirliğini sürdürüyor. Bu doğrultuda ilk çalışmalarını Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile yapan Enfotek, son olarak Bursa Uludağ Üniversitesi ile anlaştı. Yapılan toplantılar sonucunda tıpkı PAÜ, Ege ve DEÜ’de olduğu gibi, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde de Tekstil Mühendisliği Fakültesi son sınıf öğrencilerine bir dizi kurslar verilecek. Kursların içeriği ile ilgili olarak Uludağ Üniversitesi’nde bir toplantı gerçekleştirildi.

KUT: MÜHENDİS ADAYLARI İÇİN BİR ŞANS

Toplantıya, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dilek Kut, Konfeksiyon Bölümü’nden Prof. Binnaz Kaplangiray, Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Yüksek Mühendis Füsun Tan Ekren ve Enfotek Genel Müdürü Tuğrul Tamtürk katıldı.  Toplantıda üniversitede verilecek olan ERP eğitiminin içeriği hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.  Yapılan toplantı sonrasında açıklamada bulunan öğretim üyeleri, öğrencilere ERP’nin öğretilecek olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dilek Kut, “Özellikle bir firmanın üniversiteye gelerek ücretsiz olarak böyle bir eğitimi planlaması ve hayata geçirmesi, mühendis adayı gençler için çok önemli” dedi.

KAZANAN TÜRKİYE OLUR

Türkiye’nin en köklü eğitim yuvalarından biri ile çalışmaktan son derece mutluluk duyacaklarını belirten Enfotek Genel Müdürü Tuğrul Tamtürk, “İlk çalışmalarımızı Pamukkale Üniversitesi ile yapmıştık. Sırasıyla bunu Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversite izlemişti. Sıra Bursa’ya Uludağ Üniversitesine geldi’’ dedi. “Yüzde yüz yerli ve milli olan yazılımlarımızı buradaki gençlere anlatma imkanı bulmak bizler için çok heyecan verici” diyen Tamtürk, şöyle devam etti: “Üniversite ve sanayi işbirliğinde kazanan Türkiye olur. Bu bağlar daha da güçlenmeli. Öğrencilerin mesleki hayatlarında başarı sağlaması için çağın ihtiyaçlarından biri olan ERP’yi henüz çalışma hayatına atılmadan, üniversitede öğrenecek olmaları, onlar için büyük bir avantaj olacak. Kurslar için ön çalışmalar başladı. Hayırlı olsun. Bursa Uludağ Üniversitesi’ne, değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum.”