20 Aralık 2019 Cuma

E-DEFTER’E GİB’DEN ONAY

Yüzde 100 yerli ve milli yazılımları ile ERP Çözümleri sunan Enfotek’in E-Defter Uygulaması, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan (GİB )Yazılım Uyumluluk Onayı’nı aldı. Onay ile Enfotek, ‘edefter.gov.tr’ adresinde yer alan ‘Uyumlu Programlar’ listesindeki sayılı firmalardan biri oldu. Uygulama, parçalı defter, boş defter ve tasfiye hali defter oluşturma dahil tüm gereksinimleri karşılarken, her aşamada otomatik olarak şema ve şematron kontrollerini de yapabilmekte.

SÜREÇ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Konu ile ilgili olarak GİB tarafından, “Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirtildiği üzere; 1 Sıra Numaralı Elektronik Defter Genel Tebliği kapsamında, elektronik defter (e-defter) oluşturmak, kaydetmek, muhafaza ve ibraz etmek isteyen mükellefler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ‘E-Defter Uygulaması Yazılım Uyumluluk Onayı’nı almış bir yazılım kullanmaları gerekmektedir. Enfotek, Gelir İdaresi Başkanlığı standartlarına göre e-defter oluşturma kapsamında girdiği testleri Kasım ayı sonunda başarıyla tamamladı ve geçtiğimiz günlerde ‘edefter.gov.tr’ adresinde yer alan ‘Uyumlu Programlar’ listesindeki yerini aldı” açıklaması yapıldı.

BİRÇOK KOLAYLIK SAĞLIYOR

Enfotek Mali İşler Ürün Yöneticisi Tuncay Demirel konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Enfotek e-defter modülü kendi yazılım geliştirme platformumuz olan XRAD üzerinde geliştirilmiştir” diyen Demirel, “Enfotek E-Defter 1.0.0 adını taşıyan e-defter modülümüz , Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yönergeleri ve standartları doğrultusunda e-defter ve beratlarını oluşturma ve imzalama işlemlerini yapmaktadır’ şeklinde konuştu. Demirel sözlerine şöyle devam etti: “Enfotek e-Defter 1.0.0 e-defterin özel durumları olan şubeli defter, parçalı defter, boş defter ve tasfiye hali defter oluşturma dahil tüm gereksinimleri karşılamaktadır. Oluşturulan defter ve beratlar program içerisinden görüntülenebilmektedir. Her aşamada otomatik olarak şema ve şematron kontrollerini yapmakta ayrıca oluşturulmuş defterler için manuel şema-şematron kontrolü imkanı da sunmaktadır.”