16 Ekim 2020 Cuma

PANDEMİDE İŞLERİMİZİ EDS SAYESİNDE YÜRÜTTÜK

Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarından olan MOSİ Tekstil’de 7 yıldır çalışan ve şu anda EDS Proje Lideri olan Nazife Eskicioğlu, firma olarak pandemi sürecini nasıl geçirdiklerini yanıtladı. Covid 19 salgınının küresel etkilerini hem ekonomik hem de sosyal olarak hissettiklerini belirten Eskicioğlu, “Tüm firmalar gibi bizi de zorlayan bir süreç oldu” dedi. Nazife Eskicioğlu sorunların aşılmasında EDS’nin kendileri için iyi bir iletişim ve takip aracı olduğunu vurguladı.

TEKNOLOJİ ÇOK ÖNEMLİ

“İhracat yaptığımız için diğer ülkelerdeki sorunlar, krizler bizi de etkiledi” diyen Eskicioğlu, “Burada en büyük avantajımız online satış yapan müşterimizin varlığı oldu. Onlarda satışlar devam ettiği için bizde de üretim devam edebildi. Bir süre biz de çalışmalara evden devam ettik. Sorunları tam olarak görmeden bir araya gelemeden halletmeye çalışmak çok zor oldu. Ama bu bize ofis dışında da çalışılabildiği ve teknolojinin ne kadar önemli olduğunu öğretti sanırım” dedi.

EDS İYİ BİR ARAÇ

Küresel çapta pandemi ilan edilmesiyle birlikte çeşitli önlemler aldıklarını belirten MOSİ Tekstil EDS Proje Yöneticisi Eskicioğlu, “Ofiste sorunlar ya da gelecek bilgilerden anında haberdar olabiliyorsunuz. Ama uzaktan çalışmada böyle bir şansımız olmadığı için en önemli iletişim ve takip aracımız EDS oldu. Ne nerde ne durumda güncel olarak haberdar olabildik” diye belirtti.

“Pandemi seyri için durum daha kötüye gitse de bundan sonra çalışma açısından çok zorlanacağımızı sanmıyorum. Bence asıl zorlu süreci atlattık ve uzaktan çalışmayı öğrendik” diyen Nazife Eskicioğlu şöyle konuştu: “EDS ile birlikte takip kolaylaşıyor ve evrak karmaşasından kurtulup pek çok şeyi sistem üzerinden görebiliyorsunuz. Geçmişe ve yakın geleceğe dair analizler yapabiliyor olabilmek de avantaj. Uzaktan çalışmak için EDS iyi bir araç”.

UZAKTAN BAĞLANTI İLE 100 KULLANICI

MOSİ Tekstil 2005 yılında kurulan ve ihracat yapan hazır giyim üreticisi bir firmadır. Yine MOSİ Tekstil aktif olarak 10 yıldır EDS’yi kullanıyor ve bünyesinde yaklaşık 100 kadar kullanıcı barındırıyor. Merkez binanın yanında İzmir Buca’da, Şanlıurfa’da ve de Arnavutluk’ta 3 atölyesi var. EDS uzak bağlantıyla tüm lokasyonlarda kullanılıyor.