23 Ekim 2020 Cuma

EDS İLE GÜÇLÜYÜZ

Konfeksiyon sektörü içerisinde çeyrek asırdır faaliyet göstermekte olan Polat Life Tekstil’in Genel Müdürü Mustafa Polat, pandemi sürecinde işlerin yürütülmesinde EDS’nin rolünü anlattı. Pandemi ile birlikte EDS’de daha fazla özelliği aktif hale getirdiklerini belirten Polat, “EDS oryantasyon videolarını en iyi sunan arkadaşımıza plaket takdim ettik” dedi. “EDS bizim firmamızda karar destek mekanizmamız açısından önem arz ediyor” diyen Mustafa Polat, “Önemli kararlarımızın çıktısını EDS’den alıyoruz. Süreçlerimizin tamamını EDS üzerinden planlayıp, uygulayıp sonuçlarını EDS üzerinden alıyoruz” diye belirtti.

MALİYETLERİ DÜŞÜRDÜK

Pandemi değişkenlerinin hesaplanmasının zor olduğunu ve hastalığın nasıl seyir edeceği hakkında net konuşulmaması gerektiğini belirten Polat, bu süreci en az zararla atlatacak olan şirketlerin hız ve sonuç odaklı çalışmalar ile teknolojiye yatırım yapan şirketlerin olacağını belirtti. “Tasarım bölümümüz pandemi sürecinde çalışmalarına hiç ara vermedi. Tam tersine ar-ge çalışmalarımıza yoğunluk verdik. İş süreçlerimizi gözden geçirdik, üretim ve tasarım ekibi birlikte yaptıkları çalıştaylarla ürün üzerinde değer arz etmeyen operasyonlardan arındırarak, katma değer oluşturduk, maliyetlerimizi düşürme çalışmaları yaptık” diyen Polat Life Tekstil Genel Müdürü Mustafa Polat şöyle konuştu:

BİRÇOK ÖNLEM ALDIK

“Pandemi tüm dünya da olduğu gibi bizim için de şok ve şaşkınlık içerisinde olduğumuz bir dönemdi. İlk haftayı atlattıktan sonra nasıl aksiyon alacağımızı planladık, ödemelerimiz nasıl yapacağımızı, tedarikçilerimizle olan ilişkilerimizi nasıl yöneteceğimizi ve çalışanlarımızı nasıl istihdam edeceğimizi planladık. Tedarikçilerimiz ile yaptığımız sözleşmelere sadık kaldık ve pandemi gözetmeksizin tedarikçilerimizin ödemesini yaptık hiç kimseyi mağdur etmedik. Sağlık ve hijyen tedbirlerini artırarak, mavi yaka ve beyaz yaka personellerimizi şehir dışına yahut müşteri görüşmelerine göndermedik.  Hep birlikte oryantasyon sürecine girdik. Bütün arkadaşlarımız yapmış oldukları iş süreçleri için videolar hazırladılar, bu videoları izleyerek geliştirilecek alanlarla ilgili süreçleri belirledik. Eleştirilecek süreçleri tartıştık, çok fazla iş yükü olan arkadaşlarımızın işlerini dengeledik.“

ESNEK, GELİŞTİRİLEBİLİR VE YERLİ

EDS’nin esnek, geliştirilebilir ve yerli yazılım olmasının kendileri için tercih sebebi olduğunu vurgulayan Polat Tekstil’in Genel Müdürü Mustafa Polat, yine EDS’yi Türkiye’nin önde gelen ihracatçı firmaları tarafından tercih edilmiş olması ve güven sağladığı için tercih ettiklerini belirtiyor. Polat, “İş süreçlerini bir zincir halkası olarak görürsek, EDS bize tüm süreçleri planlayıp, yönetebilme imkanı veriyor. Ne istediğinizi doğru kurgularsanız, süreçlerinizde o ölçüde doğru sonuç alabilmeye yardımcı oluyor” diyor. 10 yıldır EDS’yi kullanan Polat Life Tekstil’de aktif olarak 12 profesyonel kullanıcı mevcut.

ÇEYREK ASIRLIK TECRÜBE

1996 yılında Gaziantep’te kurulan Polat Life Tekstil, ilk kurulum aşamasında bay, bayan ve çocuk giyimde örme ve dokuma guruplarında üretim yaptı. İlerleyen yıllarda çocuk giyiminde uzmanlaşan Polat Life Tekstil yıllık ortalama 1 milyon adet üretim kapasitesine sahip. Polat Life Tekstil’in yakın dönem planları içerisinde insan kaynağı ve altyapı avantajlarını kullanarak kendi pazarında en tanınan 5 firmadan biri olmak var. İhracat için yaptığı yatırımları 2021 yılında siparişlere dönüştürmeyi hedefleyen Polat Life, bölgede en tanınan hazır giyim ihracatçılardan biri olmayı hedefliyor.