2 Şubat 2024 Cuma

DİJİTAL DÖNÜŞÜM KARNESİ İLE ALDIĞIMIZ YOLU GÖRÜYORUZ

İzmir’de faaliyet gösteren GNT Tekstil’in EDS Proje Yöneticisi Betül Evli, Dijital Dönüşüm Karnesi ile ilgili Enfotek’in sorularını yanıtladı. Enfotek’in sunduğu Dijital Dönüşüm Karnesi’nin proje başarı performans göstergelerinin görülmesi açısından faydalı olduğunu belirten Evli, “Dijital Dönüşüm Karnesi, projenin aldığı yolu karşılaştırmalı olarak net bir şekilde görmemizi sağladı. Bu şekilde ölçülebilir bir analiz ile ilerleme ve eksikliklerin tespiti kolaylaştı” dedi. Dijital Dönüşüm Karnesi çıktıları ile birlikte ilgili birimlerce karar alma mekanizmasının kolaylaştığını vurgulayan Evli, kalite ve zaman yönetimi konusunda alınan yolun daha da ileriye gideceğine inandıklarını söyledi.

GNT Tekstil EDS Proje Yöneticisi Betül Evli’nin sorularımıza verdiği yanıtlar şu şekilde:


Bizimle dijital dönüşüm hikayenizi paylaşır mısınız?

Dijital dönüşüm hikayemizde başlangıç noktamız; proje planlaması ve EDS kullanımı ile ilgili tüm birimlerin işbirliğini sağlamak oldu.  Yürütülen ERP Projesinde amaçlarımız;  EDS’nin firmamız çalışanlarınca etkin bir şekilde kullanılması, kendi iş süreçlerimize uygun kullanıcı dostu geliştirmeler yapılması, birimler tarafından yapılan mükerrer işlerin ortadan kaldırılması, veri girişlerinin zamanında yapılması, toplantılarda kullanılan ve yöneticilere sunulan raporlarda EDS rapor ve bilgi altyapısının kullanılmasıydı. Bu hedefleri gerçekleştirirken tüm süreçlerin ölçülebilir olması firmamız için önemliydi. Bu noktada Enfotek tarafından sunulan Dijital Dönüşüm Karnesi; bize hem proje başarı performans göstergelerini hem de eksiklerimizi göstermesi açısından çok faydalı oldu. Yine Enfotek tarafından sunulan danışmanlık hizmetleri de ilgili birimlere daha objektif ve yönlendirici bir bakış açısı kazandırdı.

 

Dijital dönüşümde son bir senede çok yol katettiniz. Firmanızda ve çalışanlar üzerindeki etkisi neler oldu?

EDS ile veriye daha kolay ve güvenli kanallarla ulaşmaya başlayan çalışanlarımızın ERP sistemine bakış açıları olumlu yönde değişti. Telefon trafiğinin azalması, verilere daha kısa sürede ve güvenli kanallarla ulaşmaları ERP sisteminden sağladığımız en büyük faydalar oldu. Raporların ve bazı analizlerin EDS üzerinden yapılabilmesi, çalışanlarımıza zaman kazandırdı. Yine EDS, projelerin daha izlenebilir olmasını sağlarken, yönetime raporlanabilmesi ile yapılan yatırımları değerlendirme, yapılacak yatırımların planlaması ve gerekliliği konusunda karar verme sürecine somut veriler sundu.

 

Yüzlerce parametreyi hızlı bir şekilde sorgulayıp analiz etme imkanı sağlayan Dijital Dönüşüm Karnesi ile firmanızdaki iş süreçlerinizin güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini net bir şekilde görebiliyor musunuz?

Evet görebiliyoruz. Sorgu parametrelerinin değerlendirmesi konusunda Enfotek ile yaptığımız değerlendirme toplantılarının projeye epey katkısı olduğunu söyleyebiliriz.

 

Dijital Dönüşüm Karnesi sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Hangi araçları kullanıyorsunuz?

Enfotek tarafından sunulan Dijital Dönüşüm Karnesi, projenin aldığı yolu karşılaştırmalı olarak (3 aylık ve 6 aylık periyotlarda vb) net bir şekilde görmemizi sağladı. Bu şekilde ölçülebilir bir analiz ile ilerleme ve eksikliklerin tespiti kolaylaştı. Bu değerlendirmelerin sonucunda alınan kararlar ve ilerleme ile kalite ve zaman yönetimi konusunda yol aldığımızı, daha da yol alacağımıza inanıyoruz.

Dijital dönüşüm sürecinde kullandığımız araçlar olarak; Enfotek işbirliği ile kumaş kontrol verilerinin dijitalleşmesini sağlayan KEYPAD ve bildirimleri cep telefonlarımıza taşıyan Mobil Uyumlu Bulut Entegrasyonu, Çeki Listesi hazırlarken kullandığımız Barkod Okuyucular, toplantı yönetimi aracı olarak kullandığımız İnteraktif Ekran’ı sayabiliriz.