4 Ekim 2019 Cuma

EDS’DE HER ŞEY TEK TIKLA ÖNÜNÜZDE

GNT Tekstil EDS Proje Sorumlusu  Halil İbrahim Yüksel, Enfotek’in sorularını yanıtladı. Yüksel, ‘’Üretim müdürü program üzerinden, birimlerde hangi işler, hangi modeller kaçar adet var, kaç tane kesilmiş, kaç tane üretime çıkmış, kaç tane geri gelmiş hepsini tek tıkla görebiliyor’’ dedi.

Merhaba Halil Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba ben Halil İbrahim Yüksel. Muhasebe ve Vergi Uygulamalar mezunuyum. Ama tekstile stajyer olarak girdim ve 20 yıldır hazır giyim sektörünün içerisindeyim. GNT Tekstil’de 6 yıldır çalışıyorum. Aslında GNT ile tanışmam da Enfotek sayesinde oldu. GNT Tekstil, EDS Proje Sorumlusu arıyordu. Daha önceki firmada EDS’nin kurulumundan üretim aşamalarına kadar her aşamasında bulundum. O yüzden EDS’yi bildiğim için GNT’de işe başlamış oldum.

GNT Tekstil’i sizden dinleyelim?

GNT Tekstil benim hazır giyim sektöründe çalıştığım 2’nci firmam. Yüzde yüz ihracat çalışan bir firma ve çalışanların diyaloğu çok iyi. Bu da ürünlere yansıyor. Bence üretilen ürünler çok kaliteli.

Peki siz kaç yıldır EDS kullanıyorsunuz?

10 yılı aşkın süredir EDS kullanıyorum. Daha önceki firmamda da EDS kullanıyordum. İlk olarak EDS 2 ile başlamıştım. Şuan da EDS 6 kullanıyoruz.

Neden EDS’yi tercih ettiniz?

Üretim yapan firmaların, her şeyi kontrol edebilen bir havuz sistemine geçmesi gerekiyor. Bu EDS olur ama başka program olur. Ama biz EDS’den memnunuz. İstediğimiz tüm sorulara EDS’den yanıt alabiliyoruz. Havuzumuzu genişletebiliyoruz. Kullanma alanları isteklerimize göre yanıt veriyor. GNT Tekstil’de mamul takibi Excel üzerinden yapılıyordu şimdi biz bunu EDS üzerinden rahatlıkla yapabiliyoruz. Kaç tane birinci kalite, kaç tane ikinci kalite  mal var, bunları anlık olarak görebiliyoruz.

EDS firmalara nasıl avantajlar sağlıyor?

EDS ilk olarak bütün data’ları tek bir yerde toplayarak bir havuz oluşturuyor. Verilen yetkilere göre herkes istediği data’ya ulaşabiliyor. Üretim müdürü program üzerinden, birimlerde hangi işler, hangi modeller kaçar adet var, kaç tane kesilmiş, kaç tane üretime çıkmış, kaç tane geri gelmiş hepsini tek tıkla görebiliyor.

Enfotek’in danışmanlık hizmetleri hakkında neler söylersiniz?

Proje Sorumlusu olarak ben gayet memnunum. Birebir iletişime geçen biri olarak gerek telefonla, gerek mail üzerinden her zaman yanıt aldım. Sorun yaşamıyorum.

Kurulum sürecindeki firmalara kolay ve etkili bir ERP kurulumu için ne önerirsiniz?

Daha yolun en başında ERP kullanımını öneriyorum. İşler büyüdükçe, çalışanlar ve birimler artıkça bu gibi programlara adaptasyon daha da zorlaşıyor.

Son olarak EDS’yi kullanırken en sevdiğiniz özelliği hangisidir?

Fatura giriş ve kontrolleri.