10 Mayıs 2021 Pazartesi

İŞLERİMİZ EDS ÜZERİNDEN YÜRÜYOR

Türkiye ekonomisindeki katkı payını her geçen gün artıran Bursa’da önde gelen tekstil firmalarından olan Emirali Tekstil’in Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Müdürü Kemal Özevin Enfotek’in sorularını yanıtladı. İngiltere ve İspanya gibi ülkelere üretim yapan ve yaklaşık 450 kişinin çalıştığı Emirali’de işlerin EDS üzerinden yürüdüğünü belirten Özevin, “EDS esnek bir yapıda.  Firmanın ihtiyaçlarına göre şekil alabiliyor” dedi. Emirali Tekstil’in yan kuruluşu olan ve kurulum aşamasını henüz tamamlamış olan Alle Tekstil firması için de EDS’yi tercih ettiklerini belirten Kemal Özevin, “Bütün düzeni EDS üzerine kurmak istiyoruz. EDS’nin kazanımlarını henüz işin başındayken yakalamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Merhaba Kemal Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba Ben Kemal Özevin. Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunuyum. 13 yıldır Emirali Tekstil’de çalışmaktayım. Son 2 yıldır ise Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Müdürü pozisyonunda görev yapıyorum.

 

Emirali Tekstil hakkında bilgi alabilir miyiz?

Emirali Tekstil 2003 yılında kurulmuş. Şuan 450 kadar çalışanı bulunmakta. Yaklaşık 150 kişi beyaz yaka ve kalan kısmı da üretimde. Ağırlıklı olarak kadın dış giyim üzerine üretim ve dokuma yapıyoruz. İspanya, İngiltere gibi ülkelere çalışıyoruz. 5 yılı aşkın süredir de EDS kullanıyoruz.

Ayrıca Emirali Tekstil’in yan firması olan Alle Tekstil var. Orada da EDS’yi kullanacağız. Şirket olarak tüm süreçlerin firma henüz faaliyete geçmeden ERP sistemi üzerinden yönetilmesini düşündük ve Alle Tekstil firması için de EDS’yi tercih ettik. Bütün düzeni EDS üzerine kurmak istiyoruz. EDS’nin kazanımlarını henüz işin başındayken yakalamak istiyoruz.

 

EDS’nin iş süreçlerine katkıları nelerdir?

Emirali’nin EDS ile 5 yıllık bir geçmişi var. Firmamızda aktif olarak 45-50 kişi EDS kullanıyor. Kullanım oranını artırmaya çalışıyoruz. Tüm verilerimizi sistem üzerinden girmeye ve takip etmeye özen gösteriyoruz. Bu verinin kullanılması ile alakalı da ilerleme kaydediyoruz. Devam eden iş süreçlerimiz var. Dış ticaret, çeki listesi gibi süreçlerimizi de geliştiriyoruz. İşler EDS üzerinden yürüyor.

EDS’nin günün sonunda bize faydası çok. Kurum hafızası oluşuyor, kişiye bağlı olmayan sistemin işlediği bir yapıda ilerliyoruz. Mükerrer işlerimiz ortadan kalkıyor.

 

EDS’nin güçlü yanları nelerdir?

EDS esnek bir yapıda.  Firmanın ihtiyaçlarına göre şekil alabiliyor. Ayrıca sistemin yönetimi de kolay. Kullanıcı, yetki gibi bölümlerin arayüzleri anlaşılır ve akıcı.

 

Enfotek’in danışmanlık hizmetleri hakkında neler söylersiniz?

Enfotek’in kadrosu bilgili ve öngörülü, sektörel refleksi kuvvetli. Sadece kurulumcu, danışman arkadaşlar değil, işin yazılım tarafındaki arkadaşların da tekstil ile ilgili fikirleri var ve ona göre geliştirmeler yapıyorlar.