12 Ağustos 2022 Cuma

EDS HATAYA İHTİMAL VERMİYOR

Denizli’de 45 yılı aşan tecrübesi ile havlu, bornoz, ev tekstili, pamuklu kumaş üretiminin yapıldığı Gökhan Tekstil’in EDS Proje Yöneticisi Elçin Yaşar, Enfotek’in sorularını yanıtladı. EDS’nin doğru bilgiye ulaşmak için en doğru adres olduğunu vurgulayan Yaşar, “EDS hataya ihtimal vermiyor” dedi.


Merhaba Elçin Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?
Merhaba ben Elçin Yaşar, tekstil mühendisiyim. 11 yıldır tekstil sektörünün içerisindeyim. Uzun süre havlu ve bornoz üretiminin yapıldığı işletmelerde yöneticilik yaptım. Son birkaç senedir de merkezi planlama alanında çalışıyorum. 9 aydır ise Gökhan Tekstil’de görev alıyorum. Burada planlama ve EDS Proje Yöneticiliği yapıyorum.


Gökhan Tekstil hakkında bilgi alabilir miyiz?
Gökhan Tekstil faaliyetine 1977 yılında başlamış. Bugün bünyesindeki 700’e yakın personeli ile iplik, dokuma, boya terbiye, konfeksiyon, nakış gibi bölümleri bulunan havlu, bornoz, ev tekstili, pamuklu kumaş üretiminin yapıldığı bir işletmeyiz. Kendimize ait de Soft Cotton adlı bir markamız bulunmakta. Bornoz, havlu, nevresim takımı ve terlik gibi birçok ürünü de bu marka adı altında pazara sunuyoruz.


Gökhan Tekstil’in EDS ile tanışma süreci nasıl oldu?
Gökhan Tekstil çok uzun yıllardır bu sektörde olduğu için, arşivsel anlamda bir gereksinimimiz vardı. Eski çalışanlarımızın bilgi ve birikimlerini aynı zamanda evrak ve kağıtlarımızı dijital ortama aktarmamız gerekliydi. Ayrıca konfeksiyona gelince başka, dokumaya gelince başka ekranların bulunduğu ve geliştirmelerin yapıldığı bir sistem istemiyorduk. Biz hazır bir sistem arıyorduk. Araştırmalarımız sonucu pazardaki güçlü firmaların EDS ile çalıştığını ve işletmelerinde sistemlerini oturttuğunu gördük. Referans bizim çok önemliydi. Değerlendirmeler sonucunda da EDS’nin Gökhan Tekstil’e en uygun ERP sistemi olacağı kanaatine vardık.


Peki 9 aylık süreç sonunda EDS deneyiminizi nasıl değerlendirirsiniz?
Projede epey ilerledik diyebilirim. Yüzde 60 seviyesindeyiz. Ön maliyet güncel olarak işlenmeye başladı ve artık oradan sonuçları alabiliyoruz. Hangi ürüne ne kadar ödemişiz, ürünün maliyeti ne gibi çıktıları en ufak ayrıntısına kadar EDS’den görebiliyoruz.


EDS’nin güçlü yanları nelerdir?
EDS hataya yer vermiyor. Uyarı kanallarını beğeniyorum. Sistem bir hata veriyorsa, mutlaka girdiğimiz verilerin bir yerindeki yanlışlıklardan dolayı olduğunu görüyoruz. Yazılımsal anlamda bize güven veriyor.


EDS’nin Gökhan Tekstil’e kattığı en büyük artı değer nedir?
Çok ayrıntılı ve güvenilir bilgi içeren bir arşivimiz oluşmaya başladı. Yine Gökhan Tekstil’in verilerini koruyoruz. Ayrıca EDS gereksiz evrak işleri yükünden bizi kurtarıyor. Bunların ışığında da zamanımızı daha verimli kullanmaya başladık.


Enfotek danışmanlık hizmetleri hakkında neler söylersiniz?
Müthiş diyebilirim. Biz çok memnunuz. Enfotek kanadıyla çok iyi bir iletişim kurduk. Projemizden sorumlu uzman danışmanlara ne zaman ulaşmaya çalışsam kısa sürede teknik desteği bize sağlıyorlar.