19 Ağustos 2022 Cuma

EDS UZAY MEKİĞİ GİBİ

Türkiye’nin ve Denizli’nin önde gelen tekstil firmalarından olan Veritas Tekstil’in EDS Proje Yöneticisi Mehmet Erbay, Enfotek’in sorularını yanıtladı. Sözlerine “EDS daha önce tren ise şuan uzay mekiği seviyesine geldi” şeklinde başlayan Erbay, “Nasıl elektrik kesildiğinde üretim duruyorsa, EDS’yi de kapatsak işler aksamaya başlar” dedi.


Merhaba öncelikle sizi tanıyalım?
Merhaba Ben Mehmet Erbay, Manisa doğumluyum. 9 Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezunum. 18 yıldır tekstil sektörünün içerisindeyim. 9 senedir Veritas Tekstil bünyesinde EDS Proje Yöneticiliği yapmaktayım.


Veritas Tekstil hakkında sizden bilgi alabilir miyiz?
Veritas Tekstil genç bir firma. 10 yıl önce kuruldu. Yaklaşık 900 kişilik çalışanı ile havlu ve bornoz ürünleri üzerine faaliyetlerini sürdürmekte. Yüzde 95’in üzerinde ihracat yapan bir firmayız. Ürünlerimizi yoğunluklu olarak Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerine de yollamaktayız.


EDS ile tanışmanız nasıl oldu?
Üniversiteden mezun olur olmaz EDS ile tanıştım. 2004 yılından beri EDS kullanıyorum. EDS benim hayatımın bir parçası diyebilirim. Veritas Tekstil de kurulduğu günden bu yana EDS’yi kullanmakta.


Peki EDS Veritas Tekstil’e neler katıyor? Sizin sevdiğiniz özellikleri nelerdir?
EDS zamanla çok yol kat etti. 20 yıla yaklaşan süredir EDS kullanan biri olarak EDS’nin geldiği noktanın çok iyi bir yer olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. EDS daha önce tren ise şuan uzay mekiği seviyesine geldi. Veritas Tekstil olarak biz tüm süreçlerimizi EDS üzerinden yürütüyoruz. Gün içinde 130 kişi aktif olarak EDS kullanıyor. Nasıl elektrik kesildiğinde üretim duruyorsa, EDS’yi de kapatsak işler aksamaya başlar. Siparişi müşteriden aldıktan sonra dikim, işleme, yükleme gibi tüm aşamaları EDS sistemi üzerinden işliyoruz. Son dönemde de Enfotek İnsan Kaynakları Modülü’nü de kullanıyoruz.


Veritas Tekstil için EDS sisteminin en önemli özelliği bilgi akışını sağlaması. Uyarı butonları ile maillerin, kağıtların ve sözlerin yükünden kurtularak işleri kontrol altında tutuyoruz. EDS özellikle raporlamalar konusunda da çok iyi. Benim kişisel olarak en sevdiğim özelliği ise raporlamalar kısmı. Yazılımcıya ihtiyaç duymadan kendim raporlama yapabiliyorum. Yönetime istenilen raporları ve bilgileri anında sunabiliyorum.


EDS’yi başka firmalara önerir misiniz?
Kesinlikle öneririm.


Enfotek’in danışmanlık hizmetleri hakkında neler söylersiniz?
Danışmanlık olarak çok memnunuz. Acil bir durumda Enfotek’in uzman kadrosundan 7/24 destek alabiliyoruz. Enfotek gerek yöneticileri gerekse uzman kadrosu ile iletişimi güçlü bir firma, ilişkilerimiz çok iyi.