26 Ağustos 2022 Cuma

EDS’NİN KULLANIMI KOLAY, EKRANLARI ANLAŞILIR

Kaynak Tekstil’de Kalite Güvence Şefi ve EDS Proje Yöneticisi olarak görev yapan Medine Ceyhaner, Enfotek’in sorularını yanıtladı. Enfotek’in profesyonel ekibinin sorularını çok hızlı dönüş yaptığını belirten Ceyhaner, “EDS’nin diğer programlara göre kullanımı çok daha kolay ve ekranları daha anlaşılır” dedi.

Merhaba öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
Merhaba ben Medine Ceyhaner. Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunuyum. 1 yılı aşkın süredir Kaynak Tekstil’de Kalite Güvence Şefi ve EDS Proje Yöneticisi olarak görev yapmaktayım.


Kaynak Tekstil Hakkında bilgi alabilir miyiz?
Kaynak Grup 1987 yılında kurulmuş bir firma. Günümüzde tekstil (iplik, kumaş, havlu & bornoz, hazır giyim), mermer, metal ve akaryakıt sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Denizli’deki üretim tesisimizde 342 çalışanımız ile ağırlıklı olarak erkek ve kadın pantolon üretimi yapmaktayız. İngiltere, Almanya, Danimarka gibi birçok ülkeye ağırlıklı olarak ihracat yapmaktayız.


EDS ile tanışmanız nasıl oldu? Şuan sistem nasıl işliyor?
Kaynak Tekstil yaklaşık 7 yıldır EDS kullanılıyor. Şuan herhangi bir internet kesintisi veya aksilik olup EDS durduğunda tüm üretim ve sipariş sürecimiz durma noktasına geliyor. Çünkü işlerimizin hepsi EDS üzerinden yürüyor. Birgün önce ne kesilmiş, ne dikilmiş, kesim çıkış ne, dikim çıkış ne gibi bilgi raporlarını EDS’den alıyoruz. Yine paketlenen, ikinci kalitedeki renk ve dokuma hatası gibi raporları da EDS’den alıyoruz. Kısacası süreçlerle ilgili tüm bilgiler EDS ile önümüze geliyor.


Firmada kaç kişi EDS kullanıyor ve kullanıcı yorumları nasıl?
Aktif olarak 40 kişi EDS kullanıyor ve genel olarak yorumlar olumlu. Model, Satın Alma ve Sipariş Modülü’nü ağırlıklı olarak kullanıyoruz. Sıfırdan gelen bir ilk numunesi oluşturulurken ya da modeli oluşturulurken her bilgi EDS üzerinden sisteme giriliyor. Ortalıkta elden ele evraklar gezmiyor.


Sizin kişisel olarak EDS kullanımındaki deneyimleriniz nasıl?
Ben daha önce piyasada bilinen ve çokça da tercih edilen iki yabancı ERP sistemi kullandım. EDS’nin bu iki programa göre kullanımı çok daha kolay ve ekranları daha anlaşılır. Sistemde bir sorun yaşandığında diğer iki firmaya göre dönüş çok daha hızlı. Çünkü diğer sistemler tekstil tabanlı olmadığı için çözümü genel yollardan ararken, EDS tekstil üzerine uzmanlaşmış bir ERP olduğundan çözümü kısa sürede size sunuyor. Aynı zamanda EDS, Türk mühendisler ve yazılımcılar tarafından yapıldığı için de daha değerli.


EDS’yi diğer işletmelere tavsiye eder misiniz?
Evet tavsiye ederim. Çünkü EDS’nin kullanımı çok kolay. Enfotek’in sistemdeki sorularımıza dönüşü çok hızlı. Sorunumuz çok küçük dahi olsa Enfotek her zaman yardımcı oluyor.