13 Ocak 2023 Cuma

EDS ÇOK ESNEK ÇOK UYUMLU

Bursa’da faaliyet gösteren ve 6 ülkeye kadın giyim ve kız çocuk giyim imalatı yapan Öztekstil’de Müşteri İlişkileri Yöneticiliği ve EDS Proje Yöneticiliği görevini üstlenen Burcu Küçükkaya, Enfotek’in sorularını yanıtladı. EDS’nin en güçlü yanının esnek yapısı olduğunu belirten Küçükkaya, “EDS’nin herhangi bir firmaya kurulum sürecinde, şirket yapısına uygun planı hayata geçirebilmek mümkün” dedi. Ayrıca Burcu Küçükkaya, maliyet, numune, üretim, depo yönetimi ve muhasebe gibi tüm süreçlerin EDS üzerinden takip edilebiliyor olmasının sistemin güçlü yanlarından olduğunu vurguladı.


Merhaba sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba ben Burcu Küçükkaya. 2006 yılında Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. 6,5 yıldır Öztekstil’de Müşteri İlişkileri Yöneticisi olarak görev yapıyorum. Ayrıca bu göreve ilaveten son 2 yıldır EDS proje-süreç yöneticiliği görevini de üstlenmiş bulunuyorum.

Firmanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Öztekstil, 1995 yılında Bursa’da kurulmuştur. Bugün yaklaşık 380 çalışanı ile bayan giyim ve kız çocuk giyim imalatında oldukça güçlü bir ihracatçı bir firmadır. Geniş bir ürün yelpazesi ile ayda ortalama  1.5 milyon adet üretim gerçekleştiriyoruz. İspanya, Almanya ve İngiltere ürün gönderdiğimiz en güçlü olduğumuz ülkeler olmakla beraber 6 ülkede 14 marka için Öztekstil stratejik üretici konumundadır.

Öz Tekstil’in EDS ile tanışma süreci nasıl oldu?

Biz, Öztekstil olarak baştan sona çalışma prensibini benimsemiş bir firmayız. Bu prensibe uygun olarak firmanın kültürüne ve işleyişine, esnekliğine uyum sağlayabilecek bir program arayışındaydık. Ve 2020 yılında EDS karşımıza çıktı.

EDS deneyiminizi nasıl değerlendirirsiniz?

Değişim zordur ancak Enfotek EDS, ERP çözümleri arasında bence bu değişim sürecini en kolay yönetebilecek organizasyon ve planlama yapısına sahip olduğunu düşünüyorum.

EDS’nin güçlü yanları nelerdir?

Ben kesinlikle en güçlü yanının sistemin esnekliği olduğunu düşünüyorum. Çünkü EDS’nin firmaya kurulumunda şirket yapısına uygun planı hayata geçirebilmek mümkün. Bunun yanında maliyet, numune, üretim, depo yönetimi ve hatta muhasebe gibi tüm süreçlerini tek bir programda takip edebiliyor olmak da en az esnekliği kadar önemli bir nokta.


EDS’nin Öz Tekstil’e kattığı en büyük artı değer nedir?

EDS ile birlikte firmamızda tüm müşterilerimizi ve tüm süreçlerimizi dahil edebildiğimiz ortak bir platform ve ortak bil dil sağladık. Bu hacimdeki müşteri ve ürün çeşitliliğinde oldukça kıymetli bir sonuç .


Enfotek danışmanlık hizmetleri hakkında neler söylersiniz?

Tekstil ve konfeksiyon alanında tecrübeli ve uzmanlaşmış bir ekibin süreçleri yönetiyor olmasının  büyük bir avantaj yarattığı kanaatındayım .