27 Şubat 2023 Pazartesi

EDS İLE GÜVENDE HİSSEDİYORUZ

Unuvar Tekstil’de İnsan Kaynakları Uzmanı ve EDS Proje Yöneticiliği yapan Afra Coşkun, Enfotek’in sorularını yanıtladı. EDS’nin genel hatları ile bir firmanın eli ve kolu gibi olduğunu belirten Coşkun, “Müşteri açılışından model girişine, model girişinden stok çıkışlarına, maliyet raporlamalarına kadar her adımında hem kendimizi hem firmamızı denetleme imkanı sunuyor” dedi.

EDS ile birlikte iş süreçlerinde oluşabilecek hataların önüne geçildiğinin de altını çizen Coşkun, Enfotek’in danışmanlık hizmetleri hakkında da şu ifadelerde bulundu: “Sistemin işleyişine engel olabilecek herhangi bir soruna anında müdahale etmeleri, tüm kullanıcılarımızı ve yöneticilerimizi güvende hissettiriyor.”

Merhaba öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba ben Afra Coşkun. 2018 yılında Celal Bayar Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nden mezun oldum. 4 yıldır Unuvar Tekstil’de İnsan Kaynakları Uzmanı olarak görev yapmaktayım. Buna ilave olarak son 1,5 yıldır EDS Proje-Süreç Yöneticiliği görevini de yapmaktayım.

Unuvar Tekstil hakkında bilgi alabilir miyiz?

Unuvar Tekstil,  2009 yılından bu yana tekstil sektöründe faaliyetlerini sürdürmekte, tecrübe ve kalitesini her geçen gün daha da ileriye taşıyan bir firmadır. 150’ye yakın personeli ve aylık 60 bin adeti aşan üretim kapasitesi ile sektöründe lider firmalara fason üretim gerçekleştiren firmamız, ihracat alanında başta İtalya ve Danimarka olmak üzere yeni atılımlarda bulunmaktadır.

EDS’yi tercih etmenizdeki neden nedir?

Vizyonu; kalite ve kurumsallaşma olan firmamızda, bizim için büyük bir atılım ve kolaylık olabileceğini düşünerek iş akışının herkes tarafından kolay, anlaşılır ve güvenli bir şekilde sağlanabileceği bir sistem kullanmak istedik. Bu aşamada yolumuz, bize sınırsız takip-rapor-kontrol sağlayan bir sistem olan EDS ile kesişti.

EDS’nin firmanıza sağladığı en büyük avantaj nedir?

EDS genel hatları ile, bir firmanın eli-kolu gibi. Müşteri açılışından model girişine, model girişinden stok çıkışlarına, maliyet raporlamalarına kadar her adımında hem kendimizi hem firmamızı denetleme imkanı sunuyor. Oluşabilecek yanlışların-risk ve hataların önüne geçebilen bir sistem.

EDS ile birlikte iş süreçlerinde neler değişiyor?

İş sürecinde en büyük değişken bizim için zamandan tasarruf edebiliyor olmak. İşlemler çok hızlı ve anlık yapıldığında personeller zaman kaybı yaşamadan kendileri ile ilgili süreçleri ilerletebiliyorlar. Bunun yanında ülke şartlarındaki maliyetler bu kadar yüksekken, sistemin bize sunduğu filtreler ile doğru maliyet ve satınalma çalışmalarını kolay ve kontrollü bir şekilde yapabiliyoruz.

Şirketinizdeki EDS kullanıcılarının sistem hakkında genel yorumları nelerdir?

Bulunduğumuz aşamada aktif kullanıcılarımız, sistem üzerinde bulunan verilere istedikleri zaman istedikleri yerde erişebildikleri için mutlu. Kullanılan sistem bilgi kirliliği, evrak, dosyalama, zaman kaybı gibi verileri ortadan kaldırıyor.

Sizin EDS’de en beğendiğiniz özellik nedir?

En sevdiğim özelliği sınırsız rapor ve görünümler oluşturabilmek. Excel sayfaları, büyük evrak dosyaları ile uğraşmak yerine, bireysel sayısızca oluşturabildiğim görünümler ile o an ihtiyacım olan veriyi herhangi bir süzme işlemi yapmadan direkt istediğim ekranda istediğim şekilde görebiliyor olmak.

Enfotek’in danışmanlık hizmetleri hakkında neler söylersiniz?

Enfotek EDS, kurulumcu ekibi ve yöneticileri ile yapılan görüşmelerimizin olumlu sonuçlanması, istediğimiz özellikleri sisteme uyarlamaları ve bunlar ile ilgili gayret göstermeleri doğru bir sistem seçimi yaptığımızı bize tekrar tekrar gösteriyor. Olası durumlarda iş süreçlerinde alınan hatalara ve sistemin işleyişine engel olabilecek herhangi bir soruna anında müdahale etmeleri, tüm kullanıcılarımızı ve yöneticilerimizi güvende hissettiriyor.

EDS’yi başka firmalara önerir misiniz?

Başta tekstil sektörü olmak üzere, kontrol, verim, hız, şirket içi düzen ve zaman kontrolü süreçlerini hızlandırmak isteyen her firmaya EDS’yi önerebilirim.