29 Aralık 2023 Cuma

2023’TE FARK YARATTIK

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri geride bıraktığımız 2023 yılında, iş süreçlerinde verimliliği ve dijital dönüşümü artırmaya, teknolojik gelişmeler ve yapay zeka ile entegrasyona ve müşteri ilişkilerini geliştirmeye odaklandı. Firma, ERP sistemine yeni modüller ekleyerek yapay zeka entegrasyonunu güçlendirdi ve müşterilere hızlı kurulum imkanları sundu. Ayrıca özel Dijital Dönüşüm Karnesi hizmeti, maliyet analizindeki gelişmeler ve Işıklı Uyarı Sistemleri gibi yenilikleri piyasaya sürerek farklı sektörlerdeki firmalara özelleştirilmiş çözümler sundu. Bunlarla birlikte, yeni anlaşmalar ve çözüm ortaklıkları geliştiren Enfotek, müşteri odaklı yaklaşımı ile projeler ve işbirlikleri üzerinde yoğunlaştı.

Enfotek için 2023 kısaca şöyle geçti:


TÜRKİYE’DE BİR İLK

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri bünyesine eklediği yeni özellikler ile üretimdeki verimliliği artırırken, kullanıcılarına da daha güçlü bir ERP sistemi sunuyor. Enfotek Dijital Çözümleri ile entegre tesislerin çoklu ERP entegrasyonlarını yapabilmesi ve de farklı üretim birimleri arasında dijital tedarik zincirinin kolayca kurulabilmesi Türkiye’de bir ilk oldu.

 

İKİ YENİ MODÜL

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri bünyesine eklediği 2 yeni modül ile profesyonel kullanıcıların iş süreçlerini kolaylaştırmayı sürdürdü. Gelişen altyapısı ile hızlı ve modern bir ERP sistemi hizmeti sunan Enfotek, son olarak Enfotek CRM ve CRM Plus ile Enfotek Bulut Çözümlerini piyasaya sürdü.

 

YAPAY ZEKA İLE DÖNÜŞÜM

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri, yapay zeka teknolojisi ile güçlendi. Şirket, uzman yapay zeka geliştirme çalışmaları sayesinde ERP kullanıcılarına daha iyi bir hizmet sunmayı hedefleyerek yapay zeka eğitimine başladı. Enfotek yapay zeka desteği ile kullanıcıların ihtiyaçlarına göre otomatik olarak hizmet verebiliyor.

 

FİRMALARA ÖZEL DİJİTAL DÖNÜŞÜM KARNESİ

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri, ERP sistemlerinde çalışan özel bir modül ile müşterilerine “Dijital Dönüşüm Karnesi” oluşturma imkanı sundu. Yüzlerce parametreyi hızlı bir şekilde sorgulayıp analiz etme imkanı sağlayan Dijital Dönüşüm Karnesi ile firmalar, mevcut dijital altyapılarının güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini net bir şekilde görebiliyor.

 

 

KOLAY KURULUM, HIZLI DİJİTALLEŞME

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri, geliştirdiği altyapısı ve yayınladığı yeni versiyonlar ile 2023 yılında firmalara hızlı bir ERP kurulumu sundu. Birçok firma 6 ayda dijital dönüşümünü gerçekleştirerek, ERP Sistemlerini yetkin şekilde kullanmaya başladı.

 

DOĞRU VERİ ANALİZ YÖNTEMLERİ

Birçok farklı sektöre entegre ERP sistemlerine Ağırlıklı Ortalama özelliğini ekleyen Enfotek, bu yeni özellik sayesinde tekstil sektöründeki ERP kullanıcılarına kesim verilerini daha iyi analiz etme ve maliyetlerini doğru hesaplama imkanı sunuyor.

 

ENFOTEK IŞIKLI UYARI SİSTEMLERİ

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri, fabrika içindeki çeşitli alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış akıllı uyarı mekanizması olan Işıklı Uyarı Sistemleri’ni tanıttı. Yazılımla kumanda edilebilir ve kolaylıkla kurulabilir olan Işıklı Uyarı Sistemi ile örneğin, üretim hattında arıza meydana geldiğinde, Işıklı Uyarı Otomatı hemen devreye girerek, işçilere uyarı verir.

 

HATASIZ MALİYET ANALİZİ

Enfotek Sanayi Sektörü ERP Çözümü olan MDS, 2023 yılında da gelişerek farklı sektörel alanlardaki uygulamalarda başarı gösterdi. Sanayi sektörünün yanı sıra iplik, dokuma ve örgü üretim sistemi yönetimi sunan MDS, üretim süreçlerini baştan sona yönetmek için tüm aşamalara entegre çözümler sunuyor. Üretim yapan küçük, orta veya büyük ölçekli birçok firmanın ortak sorunu olan maliyet hesaplaması konusunda firmalara yardımcı olan MDS, çeşitliliği artan üretim proseslerinde sayısı binlere varan iş adımlarında hatasız maliyet kontrolü imkanı tanıyor.

 

TÜM İŞ SÜREÇLERİ KONTROL ALTINDA

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri Süreç Plan Modülü profesyonel ERP kullanıcılarına iş süreçlerinin yönetiminde birçok kolaylık sağladı. Müşteri siparişlerindeki iş adımlarının süreç yönetiminin kolaylıkla gerçekleştirildiği Süreç Plan Modül’ü ile varyant, ülke, termin detayı bazında adım adım planlanmalar yapılabiliyor. Numune- prototip üretimlerinin iş adımlarının da kolayca yönetilebildiği modül, Ar-Ge Merkezi,Tübitak TEYDEP projeleri ya da kurumun, kurumsal gelişim projelerinin süreç yönetimi için de kullanılabiliyor.

 

SEKTÖRLERDE YATAY GENİŞLEME

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri her sene olduğu gibi bu yıl da birçok yeni anlaşma yaparak, profesyonel kullanıcı sayısını artırdı. Enfotek ERP ve Yazılım Çözümlerini tercih eden firmalar arasında; Ana faaliyet alanı Avrupa pazarı olan ve dokuma kumaşlardan hazır giyim üretimi yapan Hayri Uğur Tekstil, Manisa’da otomotiv, demiryolları, tarım, havacılık, savunma ve makine sanayi sektörlerine hizmetler veren Ege Dövme firması, 2016 yılında Adana’nın Seyhan ilçesinde döküm-metal işleme üzerine kurulan Wagner MT gibi firmalar yer aldı.

 

ÇÖZÜM ORTAKLARI SAYISI ARTIYOR

Enfotek bu yılda da ERP ve Yazılım Çözümleri’ni daha geniş kitlelere tanıtmak ve sunmak için çalışmalarını sürdürdü. Geçtiğimiz yıllarda sektöründe öncü birçok danışman firma ile güçlü çözüm ortaklığı ağı oluşturan Enfotek, 3 yeni anlaşma ile işbirliği yaptığı firmaların sayısını artırdı. Çözüm ortakları kervanına eklenen son eklenen firmalar; Yazılım Geliştirme alanında danışmanlık veren HC Bilişim, finans alanında danışmanlıklar sunan CFO Finansal Hizmetler A.Ş ve de İngiltere’de faaliyette olan danışmanlık firması Early Technologies oldu.

 

GELİŞTİRMELER TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri, bu yılda da birçok gelişmeyi müşterilerine sunarak, kullanıcı deneyimini bir adım ileri taşıdı. Enfotek İnsan Kaynakları Modülü’nde yıl içinde Otomatik SGK Giriş- Çıkışı, Bordro Simülasyonu ve Mobil İzin – Avans gibi gelişmeler öne çıktı.

Enfotek Mali İşler Modülü de mevzuata ve yasalara uygun güncellemeler ile sürekli gelişim gösterdi. Sabit Kıymetler Modülü görücüye çıkarken, Uygunsuz Fatura Özelliği, Ücret Faturalarının elle girişine son veren Bordro Entegrasyonu gibi gelişmeler yaşandı.

 

İLETİŞİMDE DE ATAĞA GEÇİLDİ

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri, 2024 yılına girmeden önce iş ortaklarını, teknolojik yenilikleri ve gelecek planları hakkında bilgilendirmek amacıyla Enfotek Dijital Gelişim Semineri’nde buluşturdu. Zoom Platformu üzerinden düzenlenen seminerde, Enfotek’in 2023 yılında gerçekleştirdiği gelişmeler, 2024 yılı için belirlediği hedefler konuşuldu.

Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen 6. İstanbul KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi’ne Enfotek A.Ş. Genel Müdür Tuğrul Tamtürk de konuşmacı olarak katıldı. “KOBİ’lerde Yapay Zekâ ve Dijital Gelecek” teması ile 15 Haziran 2023 tarihinde İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi DES Konferans Salonu’nda yapılan kongrede Tamtürk, Dijitalleşme Bileşenleri ve Dijital Dönüşüm Yol Haritası konulu panelde konuştu.

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri Genel Koordinatörü Aslı Tamtürk ise, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (İZSİAD) dergisine röportaj verdi. Aslı Tamtürk’ün “İzmir Yazılım Kenti Olma Potansiyelini Koruyor” başlıklı röportajı İZSİAD’ın 3 ayda bir yayınlanan resmi yayın organında geniş yer buldu.

 

ONUR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Çeyrek asrı aşkın süredir tekstil sektörü başta olmak üzere sanayi ve inşaat gibi farklı alanlarda ERP ve yazılım çözümleri üreten Enfotek A.Ş, İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından oda üyeliğinde 20. yılını dolduran firmalara verilen Onur Belgesi’ne layık görüldü.

 

PROJELER TAM GAZ SÜRÜYOR

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri, müşteri odaklı çalışma anlayışını 2023 yılında da hız kesmeden sürdürdü.

İzmir’in köklü tekstil firmalarından olan ve uzun yıllardır EDS kullanan Sına Tekstil’e, eğitimleri tamamlanan Enfotek Süreç Plan Modülü projesi başarıyla teslim edildi. Firma, siparişlerin planlanması, tedarik, üretim-sevkiyat süreçlerinin planlanması ile gerçek verilerini Süreç Plan Modülü üzerinden takip edebiliyor.

EDS eğitim çalışmalarını planlanan takvime göre başarıyla tamamlayan Gökhan Tekstil, konfeksiyon bölümünü Enfotek EDS, boyahane ve iplik fabrikalarının da iş akış ve süreç yöntemini Enfotek'in kurumsal ERP Çözümü olan MDS ile entegre etme kararı aldı.

Denizli’nin önde gelen tekstil firmalarından olan Veritas Tekstil, iş süreçlerini 10 yıla yakın süredir başarılı bir şekilde Enfotek EDS üzerinden yürütürken, personel işlemleri için bünyesine Enfotek İnsan Kaynakları Modülü’nü de eksiksiz entegre etti.

 

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖN PLANDA

Bursa’da faaliyet gösteren Öztekstil’in Müşteri İlişkileri Yöneticisi ve EDS Proje Yöneticiliği olan Burcu Küçükkaya, "EDS'nin en güçlü yanının esnekliği olduğunu düşünüyorum" dedi.

Unuvar Tekstil’de İnsan Kaynakları Uzmanı ve EDS Proje Yöneticiliği yapan Afra Coşkun, “Müşteri açılışından model girişine, model girişinden stok çıkışlarına, maliyet raporlamalarına kadar her adımında hem kendimizi hem firmamızı denetleme imkanı sunuyor” dedi.

Atesan Otomotiv Yedek Parça Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nde MDS Proje Yöneticisi olan Atamert Gezer, “MDS, değişiklik gösteren iş süreçlerimize esnek yapısı sayesinde cevap veriyor” dedi.

İzmir'de faaliyet gösterem Ekolteks Tekstil’de ERP proje yöneticiliği görevini üstlenen Seçil Turan, Enfotek’in sorularını yanıtladı. Turan, “EDS, ciddi derecede zaman ve enerji tasarrufu sağlıyor” dedi.

Doteks Tekstil’de Kurumsal Gelişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü olan Serdar Güldal, Enfotek’in sorularını yanıtladı. Güldal, alanında uzman olan Enfotek ekibinin kendilerine bu yönüyle güven verdiğini belirtti.

Hayri Uğur Tekstil’de Pazarlama Sorumlusu ve EDS Proje Yöneticisi olan Ufuk Temizkan, “Birçok ERP sistemi arasından Enfotek’i seçme nedenimiz; bizim gibi aynı kulvarda olan firmalardan aldığımız geri bildirim ve EDS’yi seçen firmaların kendilerini hızla bu sisteme adapte etmiş olmaları” dedi.