24 Mayıs 2021 Pazartesi

EDS EN DOĞRU ve EN KOLAY YOL

Bursa’nın önde gelen tekstil firmalarından olan Emirali Tekstil’in Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Departmanı’nda Proje Uzmanı olan Gizem Coşkun, Enfotek’in sorularını yanıtladı. Pandemi koşullarında EDS sayesinde şirketin üretim faaliyetlerini ve satışlarını rahatlıkla incelediklerini belirten Coşkun, “Konfeksiyon sektörü hızlı değişkenlik gösteren ve sürekli yenilenen bir sektör. EDS, iş süreçlerimizi en kolay ve doğru yoldan çözmemize etki ediyor” dedi. Ayrıca Coşkun, Eds’nin Emirali Tekstil’e sağladığı en büyük katkının izlenebilirlik olduğunun altını çizdi.

 

Merhaba öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Gizem Coşkun. Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunuyum. 2 yıldır stratejik planlama ve iş geliştirme departmanında proje uzmanı olarak çalışmaktayım. Tamamı mühendislik lisansı olan 4 kişilik ERP proje ekibimiz var.

 

Şirketiniz hakkında bilgi alabilir miyiz? Kaç kişi çalışıyor, neler üretiyor, iş ortakları neler, hangi bölgelerde etkin?

Emirali Tekstil 2003 yılından itibaren konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren bir firma. Şu an 400 kişilik kapasiteyle devam etmekteyiz. Yüzde 100 ihracat yapan bir firmayız. İspanya ve İngiltere gibi ülkelerde giyim sektöründe öncü olan markalarla çalışmaktayız.

 

Pandemi koşullarında EDS firmanıza ne gibi katkılar sundu?

Pandemi koşullarında EDS sayesinde, üretim faaliyetlerimizi ve satışlarımızı inceleyip , bu doğrultuda gerekli adımları atarak bu dönemi şirketin faydasına çevirdik.

 

EDS ile birlikte iş süreçlerinde neler değişiyor?

Bildiğiniz üzere konfeksiyon sektörü hızlı değişkenlik gösteren ve sürekli yenilenen bir sektör. Her model bizim için bir proje aslında. İş süreçlerimizi en kolay ve doğru yoldan çözmemize etki ediyor.

 

Şirketinizdeki EDS kullanıcılarının sistem hakkında genel yorumları nelerdir?

Ekranların kullanıcı dostu olması, kullanıcıların ihtiyaç duydukları veriye kolayca ulaşabilmesini sağlıyor. Ayrıca şablon yapısı, standart işlerini günlük rutinde mükerrer işlem yapmalarına gerek kalmadan tamamlamalarını sağlıyor.

 

EDS’nin bir firmaya sağladığı en büyük avantaj nedir?

EDS şirket kültürünü oluşturmakta, geçmişten günümüze nereye geldiğimizi analiz etme ve gelecekteki yol haritamızı çizmemizde bizlere yardımcı olmakta. Firmamıza sağladığı en büyük etki tabi ki izlenebilirlik. Şirket faaliyetlerini anlık takip etme, yorumlama ve raporlama imkanı sunması ile bize destek olmakta.

 

Sizin EDS’de en beğendiğiniz özellik nedir?

EDS’nin yetki-kontrol yapısı sayesinde, kullanıcıya iş tanımı çerçevesinde ekran görünümleri ve yetkilendirmeler yapılabildiğinden, kullanıcı bazlı hataların minimuma indirilmesi sağlanmaktadır. Onay mekanizması sayesinde ilgili departman yöneticilerine yerinde ve zamanında takip imkanı sağlaması sistemin beğendiğimiz özelliklerinden.

 

Enfotek’in danışmanlık hizmetleri hakkında neler söylersiniz?

Enfotek bize talep ettiğimiz bir yeniliği proje olarak ele alıp gerekli değerlendirmelerin ardından aksiyon alabildiğimiz, sektörü bilen ve deneyim sahibi bir kadro ile çalışma imkanı sağlamaktadır.

 

EDS’yi başka tekstil firmalarına önerir misiniz?

EDS tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu esnekliği sağlayan nadir ERP programlarından biri olduğu için öneririm.