4 Temmuz 2022 Pazartesi

EDS İLE GÖREV TANIMLARIMIZ NETLEŞTİ

İzmir ve Manisa’daki 3 farklı işletmedeki bünyesinde 300 çalışan istihdam eden Tayra Tekstil’in EDS Proje Yöneticisi Irmak Aka sorularımızı yanıtladı. Yoğun üretim süreçlerinde EDS ile firmadaki herkesin aynı dili konuştuğunu belirten Aka, “EDS görev tanımlarını oluşturmamızda bize çok yardımcı oldu” dedi. Irmak Aka ayrıca firma içindeki bilgi akışının EDS ile daha kolay bir hale geldiğini de sözlerine ekledi. Aka’nın sorularımıza verdiği yanıtlar şu şekilde:


Merhaba öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba ben Irmak Aka. Ege Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü mezunuyum. 3.5 yıldır Tayra Tekstil’de çalışmaktayım. İlk olarak Müşteri Temsilcisi Asistanlığı son 7 aydır ise EDS Proje Yöneticiliği görevini yapmaktayım.


Tayra Tekstil hakkında bilgi alabilir miyiz?

Firmamız 2009 yılında faaliyetine başladı. İkisi Salihli biri de Bornova’da olmak üzere toplam 3 işletmemizde 300’e yakın çalışanımız bulunmakta. Aylık kapasitemiz 300-350 bin adet bay, bayan, çocuk giyim, basic ve karma gruplar dahil olmak üzere İngiltere, Almanya, Danimarka gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Ürün cinslerimiz örme üzerinde geniş bir skalaya sahip. Salihli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmemizde ise dokuma gruplarına ağırlık vermeye başladık.


EDS’nin firmanızca tercih edilip, kurulumundan bugüne kadarki süreçlerinde yer aldınız. EDS ile birlikte firmanızda ne gibi değişiklikler oldu?

EDS’yi kullanmaya başlayalı 7 ay gibi bir süre oluyor. Kurulum zamanlarında yeni bir sisteme geçişin sancılarını biz de diğer firmalar gibi yaşadık. Girdiğimiz verilerin doğru sonuçlar olduğunu görmemizle birlikte bu direnç yok oldu. Manuel olarak girdiğimiz tüm hareketleri ekranlarda otomatik izlemeye başladıkça herkesin fikri olumluya döndü.

Yoğun üretim süreçlerimizde EDS herkesin aynı dili konuşmasını sağladı. 45 aktif kullanıcımız var ve EDS görev tanımlarını oluşturmamızda bize çok yardımcı oldu. Ekranlara baktığımızda aynı rakamları ve aynı ürün gamlarını görmek bizim işimizi kolaylaştırdı.

 

EDS’nin öne çıkan özellikleri nelerdir? Sizin EDS’deki en sevdiğiniz özellik nedir?

Sipariş üzerinde yapılan değişikliklerin otomatik mail yoluyla tüm birimlere aktarılması bizim için oldukça güvenli bir yol. Yine fiziki olarak yürütülen tüm işlem basamaklarını EDS ile kayıt alabilmek ve ihtiyaç halinde bu bilgilere kolayca erişebilmek EDS’nin bize sağladığı en büyük kolaylık.

Benim en sevdiğim özelliğe gelecek olursak, bir kullanıcı gelip benden bilgi istediğinde ona cevap vermemin EDS ile kolaylaşması diyebilirim.


İşletmelere EDS’yi tavsiye eder misiniz?

Özellikle yeni kurulmuş veya bir ERP sistemi olmayan firmalara EDS’yi tavsiye ederim. Bizim geriye dönük çok fazla kaydımız vardı. Bunları aktarması hem çok zaman hem çok mesai aldı. İşlerin başındayken daha çok yol almamışken EDS’yi iş süreçlerine dahil etmek işletmeler için faydalı olur.