12 Ocak 2024 Cuma

ENFOTEK 2024’TEN UMUTLU: TÜRK SANAYİCİSİNE GÜVENİYORUM

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tamtürk, 2024 yılı beklentileri ve Enfotek’in bu yıl yürüteceği projeler hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin ekonomik kriz içerisinde bulunduğunu ancak yine de olumsuz bir tablo çizmemek gerektiğini belirten Tamtürk, “Kriz ortamında da olsak ben Türk sanayicisine güveniyorum. Kriz zamanlarında yaratıcı çözümler geliştiren, risk alabilen, kaosu serinkanlı yönetebilen sanayicilerimiz var. Ülke olarak öz kaynaklarımıza ve iş gücümüze dayalı kendi çözümlerimizi üretmek durumundayız” dedi.

NE EKERSEK ONU BİÇECEĞİZ

Medyada yer alan birçok firmanın siparişlerini iptal ettiğini, kimi firmaların da Türkiye’den çekildiği tarzındaki haberlerin doğru olduğunu belirten Tamtürk, “Bazı kurumsal şirketler siparişlerini Asya ve Kuzey Afrika gibi bölgelere kaydırıyor. İflaslar da oluyor. Ülkemizin ve dünyanın yaşadığı en derin krizlerden biri olan pandemide dahi ki, yüzde 10’luk 20’lik kısım başı çekerek sektörü yine ayakta tutmuştu. Yine aynı şekilde çözümler bularak yolumuza devam edeceğiz. Türkiye sıkıntılı günler geçirecek ama ne ekersek onu biçeceğiz” dedi. Tamtürk açıklamalarına şu şekilde devam etti:

PANİK OLMAYALIM ANCAK ACİL ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

“Kriz zamanlarında kendi çözümlerimizi üretmemiz gerekiyor. Bunun için de doğru sistemlere ve katalizör insanlara ihtiyacımız var. Tüm bunlar ise ticari güveni tesis etmeden mümkün olamaz. Panik halinde duygularımıza teslim olarak hareket etmeden devam etmeliyiz. Sanayicimiz, dünyanın en yüksek riskini alıp, bu riskleri yönetebilen yürekli insanlardır. Sanayicimiz niteliklidir. Milletçe ticari bilgimiz iyidir, yokluktan projeler üretebiliyoruz.

Yurtdışına giderek işçi olarak başlayıp, çalıştığı fabrikanın markasına üretim yapan, firmayı dahi satın alabilen sanayicilerimiz var. Bu tarz başarı hikayelerimiz çoktur. 2024 yılı; yeni çözümlerin olmazsa olmaz olduğu yıl olacak. Akla dayalı, denenmiş, kollektif çalışmayı gerektiren çözümler üzerinde durmalıyız. Ticari etik değerlerimize, yani 40 yıl önceki; söze dayalı iş yapılan dönemdeki gibi, güven ortamına dönmeli, ticari ahlak ve etikle kollektif gücümüzü yeniden tesis etmeliyiz. Türk insanı olarak, dünyada değişen dengelere, savaşa, dolarizasyon ve enflasyona rağmen bunları tesis edebilecek gücün kodlarımızda olduğunu düşünüyorum.”