19 Ocak 2024 Cuma

DİJİTAL TEDARİK ZİNCİRİ OLMAZSA OLMAZDIR!

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tamtürk, 2024 yılı beklentileri ve Enfotek’in bu yıl yürüteceği projeler hakkında bilgi verdiği röportaj serisinin ikinci bölümünde, Dijital Tedarik Zinciri’ne değindi. Tamtürk, firmalarda dijital dönüşümün önemini vurgulayıp, Dijital Tedarik Zinciri ile her bilgisi kayıt ve kontrol altında olan bir firmanın yapacağı atılımlara dikkat çekti.

TAKİP EDERSENİZ, YÖNETEBİLİRSİNİZ

“Tüm iş süreçlerinin kontrol altında olduğu bir sistemde kimse kimseyi kandıramaz” diyen Tamtürk, “Dijital dönüşüm de burada devreye giriyor. 25 yıldır sektörde olan Enfotek EDS’yi kullanan ve şeffaf şekilde çalışarak kendi maliyetlerini görebilen firmalar, diğer firmalar ile çok daha rahat şekilde ticari işbirliklerine girebiliyor. Burada da devreye Tedarik Zinciri Yönetimi giriyor. Enfotek EDS ile malın hammaddesinin ne kadara geldiğini, hangi depoya girdiğini, hangi işlemlerin yapıldığını, üretim planlarını, üretimin çıkış tarihini, üretim maliyetlerini, işi veren firma olarak takip edebiliyorsak, çekineceğimiz bir şey kalmıyor. Sanki ürün kendi firmasında üretiliyormuşçasına o güvenle, mal verilip iş yapılabiliyor” şeklinde konuştu.

KNOW-HOW VARSA, KOLAYCA DİJİTALLEŞİRSİNİZ

Tamtürk, şöyle devam etti: “Enfotek olarak, 2008-2018 yılları arasında birçok firmaya dijital dönüşüm desteği vererek, dijital hafızasını oluşturarak, geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla büyük bir firmanın 3 ay içinde dijital dönüşümünü gerçekleştirebildik. Elinizde 25 yıllık know-how varsa bunu yapabilirsiniz. Ülkemizin, sanayicimizin bu know-how'un değerini anlaması gerekiyor.”