5 Şubat 2024 Pazartesi

EDS BİR YAZILIM DEĞİL, İŞLETME SİSTEMİDİR

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri Genel Müdürü Tuğrul Tamtürk, 2024 yılı beklentileri ve Enfotek’in bu yıl yürüteceği projeler hakkında bilgi vermişti. Röportajımızın 3. bölümünde ise Tamtürk, 2023 yılının Enfotek adına nasıl geçtiğine dair açıklamalarda bulundu. EDS’nin bir yazılımdan daha fazlası olarak bir işletim sistemi olduğunu vurgulayan Tamtürk’ün açıklamaları şöyle:

“Geçtiğimiz yıl Global ERP Markalarının kurulumlarını yapabilen, birçok muhasebe programı ile çalışmış bağımsız bir danışman firma, Türkiyede faaliyet gösteren 30 ERP yazılımı arasından EDS’yi “Hazır Giyim Sektöründe En İyi Dikey ERP” seçti. Biz bunu onur duyarak birçok müşterimize ve müşteri adaylarına ilan ediyoruz.

Dijital Dönüşüm Karnesi, Etkileşimli Eğitim Sistemleri, sektöre özel PLM, tasarım süreçlerinin takibi, üretimden muhasebeye kadar 360 derece çözümü üretebiliyor olmamız ve de şuanda sektörde bunları yapabilen muadilimizin olmaması 25 yıllık emeğimizin meyvesidir. EDS bugüne kadar 8 versiyon geliştirilmiştir, her versiyon için en az 3 sene ARGE yapılmıştır. Türkiye’de bu kadar kapsamlı geliştirme yapabilmiş başka bir yazılım firması yoktur.

2023 YILI ENFOTEK’İN EN BAŞARILI YILI OLDU

EDS’nin diğer yazılımlardan en önemli farkı, sektörel uzmanlığıdır. Sektörel olarak girmiş olduğu firmaya iş süreçleri ile ilgili çözüm öneriyor, yahut hiç karşılaşılmamış bir durum olsa da çözüm üretiyor. Biz bir know-how firmasıyız. Know-How, sadece çözüm üretmek değil, çözüm üretme teknolojisi ve bilgisine sahip olmaktır, bu da yeni sorunların dahi hızla çözülebilecek altyapıya ulaşmak demektir.. Türkiye'de henüz, yazılım firması ile know-how firması arasındaki fark tam anlaşılmadı.

Yazılımın 3 ay gibi kısa sürede kurulması, stok gibi, satın alma gibi modüllerin hemen devreye girebilmesi, yüzde 50’ye varan işgücü tasarrufunun yapılabiliyor olmasının arkasında yatan 25 yıllık sektörel deneyim ve bilgi yönetilerek, firmaya özel çözümlere dönüştürülebilmesidir..

EDS bir yazılım sisteminden ziyade, bir işletme sistemidir. ENFOTEK ERP çözümleri XRADSTUDIO çevik program teknikleri sayesinde, müşteri ihtiyaçlarına çok hızlı adapte olur. ENFOTEK, beraberinde getirdiği know how ile daha hızlı, verimli, kaliteli ve düşük maliyetle işlerinizi yönetmenizi sağlayan bir sistem kurar. Bunu biz söylemiyoruz. Çözümlerimizi sahada inceleyen danışman firmalar söylüyor. Genel ERP sistemleri ile kıyaslandığında ENFOTEK ERP çözümlerinin iş zekası ile dolu bir sistem olduğunu kendilerini beyan ediyorlar.

ENFOTEK 2023 YILINA DAMGA VURDU

Enfotek 2023 yılında akıllı cihazlar ile entegrasyon yapabilmesi ile Keypad, Işıklı Uyarı Sistemleri gibi cihazları ERP’lere entegre ederek, ender firmalardan oldu. Uzun yıllar tekstil sektöründe yurt içi ve yurt dışına makina ve otomasyon çözümlerini üreten Konsan ile işbirliği yaparak Konsan Kumaş Kalite Kontrol Cihazlarına IOT Yazılımımızı entegre ettik. Yine geçen yıl ERP’den ERP’ye ‘B2B’ dijital entegrasyonu sahada hayata geçirdik. Örme- kumaş ve hazır giyim- konfeksiyonun ortak dilde konuşmasını sağladık. Sadece kod uyumluluğu değil Enfotek EDS ile Enfotek MDS’nin veri uyumluluğunu da sağladık. Müşterinin hammadde kodu ile tedarikçiye ürün kodu üretebildik, ürün kaydı, sipariş kaydı açabildik. Malzeme entegrasyonu, otomatik ürün oluşturma, sipariş termin ve sipariş adetlerinin insan olmadan girilmesi sağlandı. Bu SCM entegrasyonu sayesinde iş gücünden büyük bir tasarruf sağlanacaktır. Çalışma tarzında ve paradigmada büyük bir dönüşümdür.”