26 Şubat 2024 Pazartesi

ENFOTEK 2024 YILINDA NELERE ODAKLANACAK?

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri Genel Müdürü Tuğrul Tamtürk, 2024 yılı beklentileri ve Enfotek’in bu yıl yürüteceği projeler hakkında bilgi vermişti. Röportajımızın 4. bölümünde ise Tamtürk, Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri’nin 2024 yılında nelere odaklanacağını anlattı. Tamtürk’ün açıklamaları şöyle:

“Dijital Dönüşüm Karnesi 2024 yılında da önemli bir yer tutuyor. Bu karne ile anlık olarak müşteride özel geliştirdiğimiz diagnostik sorguları çalıştırıp, hangi modülü ne kadar kullandıklarını görebiliyoruz. Bu sistem bir firmanın, hangi aşamada ne kadar verim kaybettiğini görerek, tedbirler almayı mümkün kılıyor. Türkiye’de bu işe bizim gibi eğilen başka bir ERP sistemi yok. Şu an şirket bazında ve de modül modül Dijital Dönüşüm Karnesi’ni görüyoruz. Dijital dönüşüm karnesini çalışan bazında hassasiyete dönüştürmeyi hedefliyoruz. Enfotek 2024 yılında, birimlerdeki kişilerin hangi işi ne kadar sürede yaptığını görebilir hale gelecek. Etkinlik takibi sayesinde işyerinde normalde ölçülmesi zor olan fiili kaç saatlik iş yaptığını da ölçebilecek."


YAPAY ZEKA DESTEKLİ RAPORLAR

Enfotek olarak biz 2024 yılında da Dijital Dönüşüm Raporlarımızı yapay zeka versiyonları ile çalışmasını sağlamak istiyoruz, Dijital Karne verilerinin nasıl değerlendireceğini yapay zekaya öğreterek analiz konusunda bize raporlamada daha da etkin bir çıktı sunmasını hedefliyoruz.

Yine yapay zeka yazılım dillerini kolay öğrenip bir mantık üretebiliyor. Bizim de EFR (Enfotek Hızlı Rapor Sistemi) formatını yapay zekaya öğretmeyi planlıyoruz. Prototip testleri yaptık, umut verici sonuçlar aldık. Kullanıcının istediği raporu sisteme anlatmasıyla, yapay zeka destekli en uygun raporu üretmeyi istiyoruz.

 

FİRMA PERFORMANS RAPORUNU HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ

Firmanın, işletme verileri üzerinden de akıllı raporlar üretmeyi planlıyoruz. Doğrudan doğruya yöneticiye, yıllık müşteri sayısındaki değişikliğin nedenini, kalite rakamlarında veya üretim rakamlarındaki değişiklikleri ve etkenleri gibi trendleri okuyarak, firma için yapılacakları raporlamayı düşünüyoruz. Personel, birim veya ürün bazlı veya değerlendirmelere olanak verecektir. Tüm yapay zeka çıktılarını da mobil uygulamamız ile entegre etmeyi de düşünüyoruz. Anlık verilerle daha gerçekçi ve güvenilir bir sisteme geçiş yapmayı planlıyoruz.

 

İHRACATA AÇILMAK İSTİYORUZ

Enfotek’in en önemli hedeflerinden biri de ihracata açılmak. İhracata açılarak büyüme hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Son bir yıldır yurt dışı bağlantılı  danışman firmalarla temas halindeyiz.  bayilik yapma potansiyeli var. Özellikle tekstilin gelişmekte olduğu ülkelere yazılım ve otomasyon ürünleri satmak hedefindeyiz. Türkiye’nin ihracatını yüksek teknolojik katma değerli ürünler satarak çok daha hızlı bir şekilde arttırabiliriz. Teknoloji ihracatı kolay bir iş değil, o yüzden bayi ağımızı genişletmek istiyoruz.